2014/11/25

Įkvėpimas


Spalvinis sprendimas šiame interjere tiesiog žavi,odinė sofa man niekad dar neatrodė taip patraukliai. Stalui naudojamas betonas,dėka ilgo plauko kilimo, panaudotų kelių minkštų dekoro elementų atrodo, net minkštas. Visos detalės čia sukuria visumą, tiek spalvinėje gamoje, tiek patalpos išbaigtume.



Dizaineriai Pella Hedeby and Marie Ramse, photogra  Sara Danielsson.

image from decordots.com

2014/11/19

 Šį savatgalį turėjome progos lankytis Vilniuje įsikūrusioje kačių kavinėje: "Cat caffe", kur tau geriant kavą, ar kt. gali džiaugtis katinėlių draugija, įspūdis visai įdomus, tik pakankamai sunku stebėt, kaip pasigavę vieną katiną su juo mėgina žaisti kokie penki vaikai.. bet ne apie tai. 
 Kai namuose auginame gyvūną, dažniausiai jo priebglostis būna nupirktas guolys, laipynė ar tiesiog šeimos narių drabužiai (juokiuosi). Bet šiandien noriu pasidalinti rastomis architektų nuotraukomis, kuriose baldas tampa funkcionalus ir Jūsų augintiniui, o kartu susilieja su Jūsų namų interjeru neiškrisdamas iš konteksto. Tikiuosi ir Jums kils idėjų kaip pakeisti tą standartinį gyvūnėlio guolį ir dar labiau jam parodyti, kad jis yra visavertis šeimos narys.




2014/11/13

Kilimas, geometrija ir tobulėjimas.


Šiandien turėjau susitikimą su kliente, kuri tarsi atmerkė man akis pažiūrėti giliau.Rinkomės kilimą į jos naujus namus, pagrindiniai baldai jau buvo atradę savo vietas, atėjo laikas šiai interjero detalei, kaip elementui suteikiančiui gyvumo, jaukumo estetiškai aplinkai.Todėl pirmiausia dėmesį atkreipėme į dydį, į jame vyraujančias spalvas ir medžiagiškumą. Ir kai man atrodė, kad pasiūliau tinkamą kilimą už priimtiną kainą. Ji tarė: "-Bet jame labai daug geometrijos, rombų, kvadratų, juk tai labai vyriška."
Iki šiol turiu  pripažinti stebėdavau bendrą visumą, kaip elementas atrodys visumoje, bet išgirdus tokį susirūpinimą pradėjau domėtis, ką atitinkamos formos simbolizuoja ir kaip jos mus veikia.
Tačiau būtent Rombas, kuris klientės buvo įvardintas kaip labai vyriškas ženklas yra aktyvumo simbolis. Turintis daug prasmių: žemė, saulė, diena, moteris, ugnis, vainikas, šulinys. 
Kvadratas (keturkampis). Tvarkos, darnos, pastovumo, statiškumo simbolis, sudarytas iš keturių linijų. 
Štai Taškas. Tai visa ko pradžia, kilmė, vienetas.
Tad  žinant, kad spalvos ir formos naudojamos ir terapijose, reiktų nepamiršti jų svarbos mūsų asmeninėje aplinkoje.Bet žinoma esu labai dėkinga klientei už jos pastabą, tokios mintys priverčia nenustot domėtis ir tobulėti.

Informacijos šaltinis http://www.fructusartis.lt/contents/coid,3280/KA-SIMBOLIZUOJA-GEOMETRINES-FORMOS

Pirmas žingsnis



Ir vėl pradedu didįjį žingsnį- parašyti pirmą straipsnį, už kurio nesislėpsiu už nuotraukų. Žodis "vėl" atlieka čia pagrindinį vaidmenį, nes savo "pirmą straipsnį" rašau jau matyt kokius metus.Pagrindinės to priežastys kaip pasakytų puikus paleidinėjimo meistras Tadas Rakauskas "baimė". Baimė, kad turėčiau straipsnius rašyti anglų kalba, juk kitaip manęs nieks neskaitys, baimė, kad aš tiesiog tam per silpna, nepasiruošus. Todėl leidžiu dienas stebėdama kitų žmonių blogus ir žavėdamasi jais, sau teigdama: - Kad ne tau iki jų labai toli. Bet šiandien supratau, kad taip aš nerašysiu kaip jie, aš nenaudosiu tų nuotraukų, kurias naudoja jie, bet juk tame ir yra grožis, nesivadovauti kitų pavyzdžiais, o tiesiog būti savimi. Todėl mėginsiu pasinaudoti savo ryškiausiu bruožu nuoširdumu ir taip atrasti bendrą kalba su Jumis, mielieji.






Gražaus ketvirtadienio,

Šiltai, Kristina.